УЄФА не має претензій до нової форми збірної України з футболу

Спілка європейських футбольних асоціацій (УЄФА) затвердила нову форму збірною України з футболу, дизайн якої обурив політиків у Росії. На формі є напис «Слава Україні!» та контур мапи нашої країни разом із тимчасово окупованими територіями.

Про це в УЄФА повідомили у коментарі для «Інтерфакс-Україна».

«Футболка збірної України (і всіх інших команд) на Євро-2020 була затверджена УЄФА відповідно до чинних правил форми», — заявили у Спілці європейських футбольних асоціацій.

Нагадаємо, напередодні дизайн нової форми презентував глава Української асоціації футболу Андрій Павелко. Саме у цій формі збірна гратиме на Євро-2020, яке перенесли на літо 2021-го через пандемію. 

На формі є написи «Слава Україні!» та «Героям слава!», а також контур мапи України разом із тимчасово окупованими територіями Донбасу та Кримом.

Однак нова українська форма викликала негативну реакцію у російських посадовців. Зокрема, офіційна представниця Міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова заявила, що таким кроком Україна створює «ілюзію неможливого», а також назвала гасло «Слава Україні» «нацистським кличем». А депутат Державної думи Росії Дмитро Свищов взагалі закликав УЄФА заборонити Україні виступати у такій формі.