Євро-2024 з футболу: Швейцарії, Іспанії та Італії здобули перші перемоги

Вчора, 16 червня, у перший повноцінний день Євро-2024 з футболу перемоги вже здобули Швейцарія, Іспанія та Італія. 

Про це повідомляється на сайті чемпіонату.

Так, Швейцарія грала з Угорщиною, яку перемогла з рахунком 3:1.

Швейцарці першими відкрили рахунок. Почавши зліва, півзахисник Мішель Ебішер увійшов усередину та підхопив м’яч, щоб віддати Квадво Дуа, який впевнено пробив у ворота угорців.

Наприкінці першого тайму Швейцарія подвоїла перевагу, коли Ебішер пробив у нижній кут. Однак на 66-й хвилині Угорщина зменшила різницю на табло завдяки успішному удару нападника Барнабаша Варги. А Бріл Емболо на додаткових хвилинах ще й закріпив перемогу для своєї команди, забивши третій гол.

Наступними зустрілися Іспанія та Хорватія. Цей матч закінчився рахунком 3:0 на користь іспанців.

Іспанія вийшла вперед на 29-й хвилині, коли півзахисник Фабіан Руїс віддав точний пас на Альваро Мората, який без помилок завершив свій сьомий гол у фіналі Євро за свою країну, три з яких він забив у ворота Хорватії. Буквально через кілька хвилин Фабіан Руїс пробив у нижній правий кут воріт хорватів.

А втім, в історію увійшов 16-річний крайній півзахисник збірної Іспанії Ламін Ямал, який став наймолодшим гравцем, що коли-небудь виступав на чемпіонаті Європи: він забив третій гол для своєї команди незадовго до перерви.

Далі був поєдинок Італії та Албанії, в якому італійці перемогли з рахунком 2:1.

Проте албанці встановили рекорд із найшвидшого голу. Так, не минуло й 23 секунд матчу, як півзахисник збірної Албанії Недім Байрамі влучив у ворота Італії. Але реакція італійців була миттєвою — за 15 хвилин вони були попереду. Спершу головою пробив Алессандро Бастоні, а далі завершив атаку Ніколо Барелла.

Зазначимо, що перший матч на Євро-2024 Україна зіграє з Румунією на «Альянц-Арені» у Мюнхені 17 червня. А 21 червня Україна повинна зіграти проти Словаччини, 26 червня — проти Бельгії.

Нагадаємо, це вже 17-й чемпіонат Європи з футболу, який відбуватиметься із 14 червня до 14 липня 2024 року в Німеччині.