Зеленський хоче провести Євробаскет разом з Литвою

Президент України Володимир Зеленський запропонував Литві організувати спільне проведення одного з наступних чемпіонатів Європи з баскетболу.  

Про це він заявив під час офіційного візиту у Вільнюсі на відкритті Четвертої Конференції з питань реформ в Україні на тему «Сильна Україна у сильній європейській та євроатлантичній родині», передає пресслужба глави держави.

«Відомо, що баскетбол у Литві є другою релігією і справді національним видом спорту. І, попри тотальну любов українців до футболу, баскетбол також дуже популярний у нашій державі. Тож я хочу запропонувати ідею спільної організації Україною й Литвою одного з наступних чемпіонатів Європи з баскетболу (Євробаскет)», – сказав Зеленський. 

Він нагадав, що в Україні такий турнір міг бути проведений ще у 2015 році, готувалася відповідна інфраструктура, але з об’єктивних причин цей захід не відбувся. 

«Тому ідея спільного проведення баскетбольного турніру – не лише про реалізацію масштабного проекту в цій сфері. Я переконаний, що для українців та литовців така ініціатива стане доброю нагодою об’єднати зусилля й довести, що ми здатні проводити великі події реально світового масштабу», – зазначив президент.