В Уганді жінка народила двійню у 70 років

В Уганді 70-річна жінка народила двійню. Це вже її другі пологи за останні три роки. Минулого разу в неї з’явилася дівчинка.

Про це повідомляє BBC.

Сафіна Намуквая народила хлопчика і дівчинку 29 листопада за допомогою кесаревого розтину в репродуктивному центрі в Кампалі, столиці Уганди.

У лікарні зазначили, що мати та діти почуваються добре.

Як розповіла жінка угандійській газеті Daily Monitor, її вагітність була важкою, оскільки партнер покинув її, дізнавшись про те, що вона носить під серцем двійню.

«З того часу, як я потрапила сюди, мій чоловік жодного разу не з’являвся», — поскаржилася жінка.

Це вже другі пологи Намукваї за три роки. У 2020 році вона народила дівчинку. Жінка пояснила, що хотіла мати дітей після того, як з неї знущалися через бездітність.

«Мені було цікаво, хто буде піклуватися про мене, коли я постарію», — додала вона.

А втім, лікарі та журналісти не вказують, яку яйцеклітину використовувала жінка: донорську чи власну, яку заморозили та зберігали, коли вона була молодшою.

Зазвичай у жінок менопауза настає у віці від 45 до 55 років. Приблизно в цей час фертильність падає, але досягнення медицини дозволяють їм народжувати.

Екстракорпоральне запліднення (ЕКЗ) є одним із кількох методів. Під час процесу яйцеклітину видаляють з яєчників жінки та запліднюють спермою в лабораторії.

Потім запліднена яйцеклітина, яка називається ембріоном, поміщається в утробу жінки для росту та розвитку.