«Якщо ти без маски - епідемія не закінчиться»: Бенксі розмалював вагон лондонського метро на тему коронавірусу

Британський вуличний художник Бенксі створив роботи у вагоні лондонського метрополітену, які присвятив пандемії коронавірусу. Відео створення проєкту художник розмістив у Instagram.

На відео видно, як Бенксі у захисному одязі й масці (як відомо, особу художника досі не встановлено), на станції метро у Лондоні заходить у вагон із балоном, нібито, рідини для дезінфекції, та починає малювати. Нечисленні пасажири, судячи з усього, подумали, що перед ними працівник, який збирається проводити дезінфекцію вагона.

На малюнках зображені кілька щурів, які ніби спускаються на медичних захисних масках як на парашутах у вагон. А один із щурів чхає зеленою рідиною, що розбризкується крізь вікно вагону.

Так художник закликав людей користуватися захисними масками.

Представник транспортної компанії заявив, що робота була видалена у зв'язку з суворою політикою компанії щодо недопущення графіті у метро. Він додав, що більшість пасажирів метро Лондона користуються масками.

"Ми хотіли б запропонувати Бенксі зробити нову версію його роботи в потрібному місці", - додали в адміністрації метрополітену.