Українська вакцина проти COVID-19 переходить до клінічної фази випробувань - МОЗ

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов разом із науковцями оголосили, що український кандидат у вакцину від COVID-19 пройшов доклінічні випробування.

Про це міністр повідомив під час брифінгу 22 жовтня.

"У вівторок ми разом з науковцями презентували президенту роботу, яка тривала 6 місяців, з розробки, проходження доклінічної фази вакцини проти COVID-19. Ця фаза складається з декількох великих моментів. Можемо сказати, що вона пройдена, що в рамках проведення цієї доклінічної фази було з'ясовано, що цей кандидат на вакцину має досить хороші перспективи", - зауважив Степанов.

Міністр охорони здоров'я додав що розробку вакцини здійснювали американські та українські вчені.

Один із розробників – міжнародний експерт у сфері охорони здоров’я і епідеміології, доктор медичних наук Михайло Фаворов – зауважив, що нинішня розробка дозволяє припустити, що майбутній препарат допоможе боротися і з новими видами коронавірусних інфекцій, які постійно мутують.

"У зв'язку з тим, що ця фаза завершена, вчені будуть приступати до клінічної фази. Вона буде розпочата за повної підтримки держави з точки зору і фінансування всіх процесів", - наголосив Степанов.