В Україні принаймні першу дозу проти COVID-19 отримали майже 8 млн людей

За минулу добу, 17 жовтня, в Україні першу дозу вакцини проти коронавірусу отримали 33 680 людей, завершили вакцинацію (отримали другу дозу) - 22 297 людей.

Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров’я.

Вакцинацію здійснювали силами 327 мобільних бригад з імунізації, 1 523 пунктів щеплення та 362 центрів вакцинації населення.

Найбільшу кількість щеплень за 17 жовтня було проведено в Одеській області – 9 263 щеплення.

За весь період вакцинальної кампанії найбільше щеплень зробили у Києві (1 945 702) та Дніпропетровській області (1 325 823).

Загалом з початку кампанії з вакцинації перше із двох щеплень зробили 7 956 093 людям, завершили вакцинацію (зробили 2 дози) 6 490 162 людини, з яких двоє отримали першу дозу за кордоном.

Нагадаємо, вакцинація проти COVID-19 в Україні розпочалася 24 лютого 2021 року. Зараз щепитися проти COVID-19 можуть усі охочі віком від 18 років. При цьому пріоритет надаватиметься вразливим групам населення, зокрема людям віком від 60 років та людям із супутніми захворюваннями. Серед пріоритетних груп залишаються також медики, освітяни, соціальні працівники та військові, які контактують з великою кількістю людей. 

Працівників сфери охорони здоров'я, освіти, соціальної сфери, військовослужбовців, працівників структур державної безпеки та структур, які забезпечують роботу держави,  працівників органів державної влади та місцевого самоврядування усіх рівнів вакцинують мобільні бригади за місцем їхньої роботи.

Вакцини проти COVID-19, які використовуються в Україні, схвалені ВООЗ для екстреного застосування. Вони безпечні та ефективні.Усі щеплення є добровільними й безоплатними.

Наразі в Україні щеплять такими препаратами:

  • AstraZeneca-SKBio та (від компанії AstraZeneca);
  • CoronaVac (від компанії Sinovac Biotech);
  • Comirnaty (від компаній Pfizer та BioNTech).