В українських аптеках з'явилася перша партія вакцини проти грипу

До українських аптек надійшлиа перша партія тривалентної вакцини "Джісі Флю" виробництва Кореї. Про це повідомляє Центр громадського здоров'я.

"Перша партія (30 360 доз) тривалентної вакцини "Джісі Флю" (Південна Корея) пройшла лабораторний контроль і відсьогодні доступна у продажу", - йдеться у повідомленні.

Також, за даними Центру громадського здоров'я, до України вже завезено 45 000 доз тривалентної вакцини "Інфлувак" (Нідерланди), яка надійде у продаж після лабораторного контролю.

Чотиривалентна вакцина "Ваксігрип Тетра" (Франція) буде в продажу орієнтовно через два тижні.

Зазначається, що тривалентна вакцина призначена для вироблення імунітету від трьох штамів грипу, які циркулюватимуть у Північній півкулі цього епідсезону, чотиривалентна — від чотирьох.

Грип — це високозаразне вірусне захворювання з можливістю тяжких ускладнень та ризиком смерті.

Так, минулого епідсезону від ускладнень грипу в Україні померла 71 людина, на грип та ГРВІ перехворіли 4,9 млн людей (12,9% населення), 63% з яких — діти віком до 17 років.

За даними ЦГЗ, минулого епідсезону в Україну було поставлено 500 тис. доз вакцин від грипу, однак вакцинувалися лише 238 079 людей (0,6% населення), частка дітей серед щеплених становила 10,5%.