ЄС схвалив перший препарат для лікування COVID-19

Європейська комісія у п’ятницю, 3 липня, схвалила використання першого препарату для лікування коронавірусної хвороби — «Ремдесивіру». Пів мільйона доз цього ж препарату раніше собі замовили США. Про це повідомляє пресслужба Єврокомісії.

Зазначається, що процедуру схвалення препарату здійснили у вкрай стислі терміни з урахуванням серйозності загрози пандемії коронавірусу — менш ніж через місяць після подання відповідної заявки.

«"Ремдесивір" тепер дозволений для продажу на ринку за окремих умов — це один із регуляторних механізмів ЄС, створений для полегшення раннього доступу до ліків, які задовольняють нагальну медичну потребу, зокрема й у надзвичайних ситуаціях»,— зазначається в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що Міністерство охорони здоров’я США оголосило про купівлю 500 тисяч доз препарату «Ремдесивір» в американської фармацевтичної компанії Gilead. Цей противірусний препарат використовується в лікуванні людей із коронавірусною хворобою, але не має підтвердженої ефективності.

Управління США з контролю за харчовими продуктами й лікарськими засобами (FDA) схвалило використання противірусного препарату «Ремдесивір» для лікування пацієнтів із COVID-19.