За минулу добу в Україні вакцинували проти коронавірусу майже 5 тисяч осіб

За минулу добу, 8 травня, в Україні першу дозу вакцини проти коронавірусу отримали 4 843 людини. Загалом з початку кампанії з вакцинації перше із двох щеплень зробили 862 639 людям, завершили вакцинацію (зробили 2 дози) 446 людей, з яких двоє отримали першу дозу за кордоном.

Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров’я.

Вакцинацію здійснювали силами 76 мобільної бригади з імунізації та 367 пунктів щеплень.

Найбільшу кількість щеплень за 8 травня було проведено у Львівській області – 814 щеплень. Також серед добових лідерів - Херсонська (540) та Дніпропетровська (510) області.

За весь період вакцинальної кампанії найбільше щеплень зробили у Києві (93 096), Дніпропетровській (70 468) та Львівській (60 609) областях.

Станом на 8 травня до листа очікування вакцинації проти COVID-19 записалися 527 949 людей.

Нагадаємо, вакцинація проти COVID-19 в Україні розпочалася 24 лютого. Вона відбуватиметься в п’ять етапів.

З 22 березня розпочався другий етап вакцинації - імунізація сімейних лікарів та людей старше 80 років, які записалися в чергу через додаток «Дія».

Водночас продовжується вакцинація категорій громадян, які мають отримати щеплення на першому етапі - медичні працівники COVID-лікарень, бригади екстреної допомоги, співробітники лабораторій, що тестують на COVID-19, жителі і персонал будинків престарілих та військові на фронті.

Усі щеплення є добровільними й безоплатними.

На сьогодні Україна отримала 500 тис. доз вакцини CoviShield виробництва індійського Інституту сироватки крові. Ця вакцина схвалена для екстреного застосування Всесвітньою організацією охорони здоров'я. 

16 квітня в рамках ініціативи COVAX Україна отримала перші 117 тисяч доз вакцини від компаній Pfizer і BioNTech. Їх, в першу чергу, використовують для щеплення персоналу і мешканців будинків престарілих, а також працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій і прикордонників.

23 квітня в Україну у межах глобальної ініціативи COVAX прибули 367,2 тис. доз вакцини AstraZeneca-SKBio, яка виробляється в Південній Кореї. Використовують її здебільшого для людей віком 65+.  Крім того, частину залишать для другого щеплення громадянам, які зробили перше вакциною CoviShield.

Крім того, в Україну прибули вже дві партії вакцини CoronaVac китайського виробника Sinovac Biotech із загальною кількістю 715 тис. доз. Нею щеплюють маломобільних громадян та їх доглядальників, соціальних працівників. Крім того, щеплення організовано і для освітян, які беруть участь в організації та проведенні ЗНО, для українських олімпійських та паралімпійських спортсменів, які готуються до Токійської олімпіади, а також представників Національної поліції та Збройних сил України.