"5 питань, які раніше ніхто не задавав": Зеленський анонсував опитування українців у день місцевих виборів

Президент Володимир Зеленський закликав громадян України прийти проголосувати на місцевих виборах 25 жовтня. А також анонсував у цей день проведення всенародного опитування: українцям зададуть 5 питань, «які нам раніше ніхто ніколи не ставив».

Про це глава держави повідомив у Facebook.

«25 жовтня на виборчій дільниці я поставлю тобі 5 важливих питань про те, що ми обговорюємо на вулиці, на кухні та в інтернеті, про що сперечаємось з друзями, батьками або таксистами. Про те, про що нас раніше ніколи не питали. 5 важливих питань, щоб дізнатися твою думку», — сказав Зеленський у відеозверненні.

Він не уточнив, що саме хоче запитати в українців, але пообіцяв озвучити їх невдовзі.

Тим часом колишній журналіст і ексдепутат Сергій Лещенко зазначив у Telegram-каналі, що питання, які винесуть на всеукраїнське опитування, озвучать найближчим часом: кожного дня по одному питанню, починаючи з 14 жовтня. За його даними, опитування пройде у вигляді голосування своєрідними «бюлетенями» біля виборчих дільниць. Участь в опитуванні добровільна.

В Офісі президента уточнили, що опитування 25 жовтня — це не референдум. Воно не матиме прямих юридичних наслідків. 

«Запропоноване президентом загальнонаціональне опитування дасть можливість кожному громадянину висловитися про те, що справді важливо для нашого суспільства, щоб на рівні всієї держави можна було засвідчити суспільну думку без її корегування різними ангажованими «експертами» та політиками з понад 20-річним стажем маніпуляції народними очікуваннями», — заявили в ОП.