7 місяців у СІЗО: підозрювану у вбивстві Шеремета Юлію Кузьменко відпустили під домашній арешт

Суд змінив підозрюваній у вбивстві журналіста Павла Шеремета Юлії Кузьменко запобіжний захід з тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт. Про це повідомив її адвокат Тарас Безпалий, передає Громадське.

«Що стало підставою, я зможу сказати вже пізніше, коли прогляну повний текст ухвали. Щодо нашої позиції було озвучено багато чого нового. Зокрема те, що відносно експертів, які проводили портретно-психологічну експертизу, відкрито дисциплінарне провадження, плюс завершено досудове розслідування, вивчені всі речові докази. Мабуть — це основні нові моменти», — сказав адвокат.

17 липня Печерський суд продовжив тримання під вартою на два місяці Юлії Кузьменко та Андрію Антоненку.

21 травня стало відомо, що підозрюваним у справі вбивства Павла Шеремета — Юлії Кузьменко, Яні Дугарь та Андрію Антоненку — змінили підозри на виконавців, з яких зникли згадки про «ультранаціоналістичні ідеї» і «велич арійської раси», а організаторами слідство тепер називає невстановлених осіб. А 22 травня адвокати повідомили про те, що Національна поліція завершила досудове слідство щодо трьох підозрюваних. Матеріали справи планують передати до суду.