Арештоване рухоме майно «Межигір’я» передали в державне управління

Завершився процес передання арештованого рухомого майна президента-втікача Віктора Януковича в управління державному парку-пам’ятці «Межигір’я». З 2014 року за його збереження відповідали активісти.

Про це повідомили в АРМА.

Йдеться про рухоме майно, яке було арештоване в межах кримінальних проваджень щодо Януковича після Революції гідності.

Для передання майна на території «Межигір’я» протягом двох місяців працювала міжвідомча комісія, яка оглянула понад 25 тисяч одиниць рухомого майна, розміщених у 121 будівлі та споруді. Вони перевірили майно, яке розташовується на державних землях та забезпечує безперебійну роботу «Межигір'я».

Найбільший за кількістю рухомого майна об’єкт — музей «Хонка». Ця будівля загальною площею 3100 м² є головною спорудою парку-пам’ятки, налічує 76 приміщень та понад 3,6 тисячі одиниць рухомого майна.

Також в процесі роботи комісія виявила понад 500 цінних обʼєктів рухомого майна, які раніше не були описані. Йдеться про витвори мистецтва, ікони, вітражі в церкві, барельєфи, предмети інтерʼєру, люстри та інше. А також об'єкти управління системами водопостачання та опалення, тобто цінне майно, яке також буде стягнуто в дохід держави.

АРМА нагадує: з моменту офіційного відкриття державного парку-пам’ятки «Межигір’я» всі надходження від його роботи надходитимуть в державну скарбницю.