Cуд арештував майно, яке експосадовець «ПриватБанку» Яценко переписав на цивільну дружину

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду наклала арешт на майно цивільної дружини підозрюваного у розтраті грошей «ПриватБанку» колишнього першого заступника голови правління Володимира Яценка.

Про це повідомила пресслужба ВАКС.

Як зазначається, 12 березня суд розглянув апеляційну скаргу прокурора на ухвалу слідчого судді ВАКС від 26 лютого. Ця ухвала частково задовольнила клопотання прокурора та арештувала майно Яценка.

Зрештою ВАКС частково задовольнив апеляційну скаргу прокурора та скасував частину ухвали слідчого судді, якою він відмовив в арешті депозитного рахунку Яценка, а також арешту половини часток корпоративних прав у трьох компаніях цивільної дружини експосадовця.

Ця ухвала є остаточною та набирає законної сили з моменту проголошення.

Як повідомило «Слідство.Інфо» з посиланням на дані Єдиного державного реєстру Міністерства юстиції, Яценко після затримання у справі про розтрату грошей банку переписав корпоративні права в кількох компаніях на цивільну дружину та доньку. Зокрема, жінка отримала від затриманого Яценка частку в компанії ТОВ «Фінтех бенд» у 172 тисячі гривень. 

Окрім того, у власність цивільної дружини Яценка перейшла частка в компанії «Естейт сіті» у 488 тисяч гривень та частка у компанії «Ейсі дісі процесінг» у 162 тисячі гривень.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро повідомило про підозру трьом колишнім посадовцям «ПриватБанку» у розтраті понад 136,89 млн гривень: ексголові правління «ПриватБанку» Олександру Дубілету, колишньому першому заступнику голови правління Володимиру Яценку та колишній керівниці одного з підрозділів «ПриватБанку», яка одночасно обіймала посаду першої заступниці голови правління у пов'язаній страховій компанії.