ДБР викрили ще декількох поліцейських, які застосовували силу проти громадян

У Державному бюро розслідувань розповіли про правоохоронців, які перевищують повноваження та застосовують силу проти громадян. Останній такий випадок стався на Київщині.

Про це повідомили у ДБР.

Так, у ніч з 9 на 10 жовтня патруль поліцейських у Білій Церкві Київської області зупинив місцевий автомобіль, водій якого повернув на світлофорі на червоне світло.

Правоохоронці вирішили, що водій перебуває в стані алкогольного сп’яніння та, не зробивши відповідного тесту, почали виписувати йому штраф.

Під час оформлення протоколу і вилучення водійських прав водій на емоціях ударив рукою по задньому вікну поліцейського авто.

Після цього правоохоронці вибігли зі службового авто, збили чоловіка з ніг та скрутили. Інспектор почав бити його руками та ногами по голові й тулубу, потім поліцейські надягли йому кайданки.

На прохання чоловіка не бити його та вибачити за вчинок правоохоронець не реагував і продовжував побиття.

Також зазначається, що нещодавно слідчі ДБР розпочали досудове розслідування за фактом побиття 41-річного чоловіка у Житомирському районному відділенні поліції. Громадянина доставили до відділку поліції для з’ясування деталей ймовірного вчинення ним дрібного хуліганства.

Між одним з оперуповноважених та чоловіком виник словесний конфлікт, після чого поліцейський побив чоловіка просто у холі райвідділку гумовим кийком. Інші відвідувачі відділку зупинили поліцейського та викликали «швидку». У постраждалого діагностували закриту черепно-мозкову травму, струс мозку та численні забої різних частин тіла.

Крім того, у Запоріжжі патрульні нібито безпідставно зупинили жінку та чоловіка та наказали останньому роздягатися. Правоохоронці не знайшли у чоловіка заборонених речовин, проте продовжили знущатися з нього та бити. Вони викручували потерпілому вуха та пальці, завдавали ударів по голові, тілу, ногах. Чоловік отримав тілесні ушкодження.

Усі зазначені поліцейські підозрюються або обвинувачуються у перевищенні влади та службових повноважень, що супроводжувалися насильством (ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу Укрїни). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 8 років.