ДБР вивчатимуть версію диверсії в авіакатастрофі двох бойових гелікоптерів на Донеччині

Працівники Державного бюро розслідувань розпочали розслідування за фактом авіакатастрофи двох військових гелікоптерів Мі-8 у Краматорському районі Донецької області, внаслідок якої загинули 4 українських пілотів та 2 бортпровідників.

Про це повідомила пресслужба ДБР.

Там розповіли, що, за даними слідства, 29 серпня на Донеччині сталася авіакатастрофа. Під час виконання бойового завдання впали два військові гелікоптери Мі-8 — загинули 6 військовослужбовців Збройних сил України.

Розслідувати причини трагедії буде ДБР. Там обіцяють провести «всебічне та об’єктивне досудове розслідування». Особливу увагу приділятимуть вивченню технічного стану гелікоптерів і дотриманню правил підготовки до польотів.

Також слідчі вивчатимуть версії про диверсію та про ураження вертольотів окупантами. Профільні фахівці проведуть ретельну діагностику бортових самописців.

У межах розслідування слідчі вже призначили низку експертиз. Попередня кваліфікація — стаття 416 (порушення правил польотів або підготовки до них) Кримінального кодексу. Санкція статті передбачає до 15 років увʼязнення.