Держава може підвищити тарифи тим споживачам, які використовують багато електрики - Оржель

В уряді розглядають можливість підвищення тарифів на електроенергію для тих споживачів, які використовують електрику у промислових масштабах. Про це повідомив міністр енергетики та захисту довкілля України Олексій Оржель під час презентації пріоритетів роботи міністерства на 2019-2020 роки, що відбулася у Вишгороді, що на Київщині, передає Громадське.

Оржель зазначив, що в уряді розглядають можливість часткового скасування механізму ПСО — спеціальних зобов'язань, які держава поклала на Енергоатом та Укргідроенерго щодо продажу електрики населенню за фіксованим тарифом.

«Зокрема, ми розглядаємо та вивчаємо можливість приведення ціни до реальної ринкової — для другого класу напруги — для тих побутових споживачів, які використовують електроенергії набагато більше, ніж інші», — заявив Оржель.

За його словами, такі споживачі, є або багатими людьми, або займаються підпільним виробництвом, приховуючись від держави за статусом фізичних осіб.

Як зазначив міністр, вищі тарифи на електрику встановлять для тих споживачів, які використовують 500 та більше кіловатів електроенергії, водночас, оскільки рішення ще не було ухвалене, цей обсяг може бути вищим.