Держава повністю відбудує «Охматдит» - уряд

Уряд спрямував 100 мільйонів гривень на першочергові відновлювальні роботи в «Охматдиті» та обіцяє повністю відбудувати дитячу лікарню, пошкоджену російським ракетним ударом 8 липня.

Про це повідомив прем‘єр-міністр Денис Шмигаль, передає Урядовий портал.

Він повідомив, що Міністерство охорони здоровʼя, Мінекономіки та Мінфін одразу після трагедії отримали вказівку опрацювати питання щодо виділення коштів для відновлення і допомоги постраждалим.

Крім того, кожній родині з дітьми, яка постраждала від російської атаки на лікарню, разом із ЮНІСЕФ буде виділена допомога розміром 10 800 гривень на кожного члена родини.

Президент Володимир Зеленський поставив завдання якнайшвидше знайти локацію для переїзду лікарів і маленьких пацієнтів зі зруйнованих та пошкоджених корпусів.

«Такі локації вже знайдені. Це Київські обласні клінічні лікарні №1 та №2. Надаємо відповідне доручення про початок переміщення. Важливо, щоб на новому місці діти отримали весь необхідний комплекс медичних послуг», — наголосив Денис Шмигаль.

Він також подякував усім, хто відгукнувся на збір коштів на користь «Охматдиту» через платформу United24.

«Буквально за кілька годин вдалося зібрати 100 мільйонів гривень. Ці ресурси також підуть на відновлення лікарні. Українці вкотре показали, що таке солідарність та емпатія. Дякую кожному та кожній», — сказав прем’єр-міністр.