Державі передали завод родичів Медведчука та Козака вартістю 5 млн доларів

Державне бюро розслідувань передало в управління Національному агентству з виявлення активів (АРМА) підприємство найближчих родичів ексдепутатів Віктора Медведчука та Тараса Козака вартістю 5 мільйонів доларів.

Про це повідомила пресслужба ДБР.

Так, в управління держави перейде завод з виробництва цегли у Львівській області, кінцевими власниками якого є рідні брати Медведчука та Козака.

За даними слідства, підприємство роками ухилялося від сплати податків, натомість прибутки йшли на фінансування збройної агресії росії проти України.

У державну власність також перейде інше майно підприємства: 4 позашляховики, 2 екскаватори, трактор, автонавантажувачі, земельні ділянки загальною площею понад 10 га, нежитлові приміщення площею більш ніж 31 тисяча квадратних метрів.

Нещодавно правоохоронці повідомили про підозри рідним братам Медведчука та Козака, які переховуються за кордоном. Згодом їх оголосять у національний та міжнародний розшук.

Ще торік, у червні, до ЗСУ передали арештований автопарк підприємства вартістю понад 1 млн доларів. Також суд наклав арешт на майно братів Медведчука та Козака, яке фігуранти встигли переписати на найближчих родичів чи підставних людей.

Зокрема, у квітні 2022 року брат Тараса Козака переоформив на свою матір 4 квартири в Києві, квартиру у Львові та будинок на Самбірщині, дві земельні ділянки площею майже 0,5 га. А цивільна дружина брата Козака стала власницею двох квартир, двох паркінгів та нежитлового приміщення у Львові. Іще три будинки у Львові та три земельні ділянки перейшли у власність наближених осіб.