До Верховного суду подали ще один позов про оскарження указу Зеленського щодо «телеканалів Медведчука»

До Верховного суду надійшов третій позов, яким оскаржують указ президента України Володимира Зеленського щодо застосування санкції до трьох телеканалів «112 Украина», NewsOne та ZIK.

Про це у Верховному суді повідомили «Інтерфакс-Україна».

Як зазначається, позов надійшов нещодавно, за ним не відкрили справу, а також не призначили дату розгляду. Крім того, провадження ще не відкрили за жодним із трьох позовів.

Позов надійшов від харківського юриста, засновника «Чугуївської правозахисної групи» Романа Лихачова. Про це він писав ще 4 лютого. За його словами, він «довго сперечався» з командою юристів про законність указу президента й вирішив звернутися до суду. Лихачов просить призначити відповідачем Володимира Зеленського, а третьою особою — Службу безпеки України.

Це вже третій позов, яким хочуть оскаржити указ РНБО, який підписав президент Володимир Зеленський.

У першому позові позивачем є адвокат Павло Попков, а третя особа — «Телерадіокомпанія 112-ТВ», компанії «Новини 24 години» та «Нові комунікації». Відповідачем вказаний президент, а третя особа — Рада національної безпеки та оборони.

У другому позові позивач — адвокат Олександр Дядюк, а відповідач — президент Зеленський.

Нагадаємо, 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони про введення санкцій проти народного депутата від «Опозиційної платформи - За життя» Тараса Козака та телеканалів ZIK, «112 Украина» та NewsOne.