Ексдепутатку Тетяну Чорновол обвинувачують у вбивстві під час Революції Гідності

Колишній народній депутатці Тетяні Чорновол вручили обвинувачення в умисному вбивстві під час Євромайдану у 2014 році.

Про це вона написала у Facebook, оприлюднивши обвинувальний акт.

Це означає, що слідство завершене і справу скерують до суду.

Згідно з опублікованим документом, Тетяну Чорновол підозрюють у скоєнні умисного вбивства за попередньою змовою групи людей способом, небезпечним для життя інших людей.

Напередодні колишня нардепка написала в Facebook, що справа проти неї сфабрикована.

"Я нікого не вбивала, це розправа над мною та акт залякування інших учасників Революції Гідності через їх активну державницьку позицію та страх влади перед новим Майданом", - написала Чорновол.

Вона зазначила, що офіс «Партії регионів» разом з нею штурмували десятки людей, але звинувачення вручають тільки їй: "Але це насправді не погано, гірше аби все було... навпаки".

Чорновол вважає, що її переслідують за активну громадянську позицію.

"Певно через збіг різних факторів: я активний учасник Майдану, займалася конфіскацією 1,5 млрд доларів Януковича (справу проти мене в цьому році почав його адвокат Бабіков, що очолив на той час ДБР) також очевидно ключову роль зіграв той факт, що в 2019-му я оприлюднила документи, що Зеленський відкосив від повісток в армію", - написала екснардепка.

Нагадаємо, 10 квітня слідчі Державного бюро розслідувань провели обшуки за місцем проживання екснардепки Тетяни Чорновол. У Бюро заявили, що повідомили Чорновол про підозру у вбивстві людини під час пожежі в офісі «Партії регіонів» у 2014 році.

Йдеться про інцидент, коли 18 лютого 2014 року була підпалена будівля Центрального апарату Партії регіонів, розташована в Києві на вулиці Липській, 10. Тоді в результаті пожежі загинув співробітник офісу «Партії регіонів» Володимир Захаров, який знаходився в будівлі.

Чорновол підозрюють в тому, що вона разом з "невстановленою особою чоловічої статі" кинула у вікно першого поверху будівлі підпалену пляшку з горючою сумішшю.