Евакуйованих з Китаю українців відправлять на 2 тижні у санаторії на Київщині

Понад 50 українців погодились на евакуацію з китайської провінції Хубей, епіцентру розповсюдження коронавірусу. Після повернення в Україну їх на 14 днів відправлять на карантин до санаторіїв на Київщини. Про це на брифінгу повідомив в.о. глави Центру громадського здоров’я МОЗ України Ігор Кузін, передає Громадське.

Так, МОЗ визначило два санаторії на Київщині, у яких планують розмістити евакуйованих українців. 

«Після того як буде вивчено можливість переоблаштування цих закладів під тимчасові обсерваторії, буде визначено остаточно фінальну локацію», — сказав Кузін.

Він додав, що також є пропозиція щодо третьої локації від Міноборони, але її поки розглядають.

Очільник Центру громадського здоров’я розповів, що вже 51 людина, зокрема одна дитина, погодились на евакуацію з провінції Хубей та карантин. Зараз вирішуються та погоджуються технічні та логістичні деталі евакуації.

«В жодні капсули цих людей не поміщатимуть, транспортні засоби дезінфікують у звичайному режимі», — сказав Кузін.

Він уточнив, що евакуйовані українці будуть у масках, а члени екіпажу (16 людей) — у костюмах біологічного захисту. Також рейс супроводжуватимуть 5 медиків — два лікарі та три медсестри.

Після евакуації у літаку за рекомендацією виробника замінять повітряні фільтри. Попередньо українців евакуює перевізник SkyUp.