Голова Укрексімбанку склав повноваження

Голова правління державного банку «Укрексімбанк» Євген Мецгер написав заяву про складання повноважень на час проведення необхідних слідчих дій, повʼязаних з нападом на журналістів «Схем». 

Відповідну заяву оприлюднила пресслужба банку. 

«Ситуація, яка виникла навколо банку, є неприпустимою. Моя надмірно емоційна реакція та нестримана поведінка стосовно журналістів не мають виправдання. Повністю усвідомлюю свою відповідальність. Щоб зняти хоча б частину шкоди репутації банку та відвернути негатив по відношенню до його чудового колективу, невідкладно пишу заяву про складання повноважень голови правління на час проведення необхідних слідчих дій Національною поліцією та внутрішньої перевірки в банку згідно з відповідними процедурами», - йдеться в заяві. 

Крім того, Мецгер додав, що подальший розвиток ситуації залежить тільки від висновків, які будуть зроблені слідством та перевіркою.

Нагадаємо, знімальна група програми «Схеми» заявила про напад під час інтерв'ю з главою Укрексімбанку.

У свою чергу керівництво Укрексімбанку заявило, що вбачає у діях журналістів ознаки заволодіння банківською таємницею та порушення Кодексу етики журналіста.

За фактом перешкоджання професійній діяльності журналістів Нацполіція розпочала кримінальне провадження (ч. 1 ст. 171 КК України). Максимальне покарання за цією статтею передбачає штраф до 850 гривень, арешт до шести місяців або обмеження волі до 3 років.