Головний розвідник Зеленського: медаль від ФСБ та елітна нерухомість

Президент України Володимир Зеленський керівником Служби зовнішньої розвідки призначив депутата від “Батьківщини” Владислава Бухарєва, котрий володіє елітною нерухомістю та має медаль від російської ФСБ. Про це пише Вголос.

Як зазначається, родина Бухарєва тісно пов’язана із “95 Кварталом”. Зокрема, новопризначений чиновник неодноразово організовував безкоштовні концерти “Кварталу” на своєму виборчому окрузі.

Також у Бухарєва є медаль від ФСБ. Як пояснював сам чиновник, він її отримав ще 10 років тому, коли, працюючи у СБУ, провів спільну операцію з російською спецслужбою із запобігання перекидання великої партії наркотиків із Латинської Америки у Європу.

При цьому родина володіє будинком на 701 квадратний метр і кількома ділянками сумарно на 3 тисячі квадратних метрів у Київській області. Подружжя декларує елітні годинники, 409 тисяч доларів і 88 тисяч євро. Дружина має нерухомість в окупованому Криму: квартиру, паркомісце і ділянку.

Крім того, минулого року Бухарєв зробив дочці-студентці подарунок на 15,5 млн грн – ймовірно, йдеться про столичну квартиру на 219 квадратних метрів, власницею якої стала дівчина.

Юлія Бухарєва з минулого року також володіє квартирою і паркомісцем у Київській області. Цю нерухомість вартістю у 1,4 мільйона гривень їй подарував громадянин України Коротєєв Олександр Петрович.

Крім того, як повідомляє “Центр протидії корупції”, Бухарєв у кріслі нардепа неодноразово не голосував за зняття недоторканності з одіозних колег. Зокрема, за дозвіл на арешт депутатів Борислава Розенблата, Максима Полякова і Олександра Онищенка, за зняття імунітету з Олександра Вілкула, Сергія Дунаєва, Євгена Дейдея та Станіслава Березкіна, за притягнення до кримінальної відповідальності з Андрія Лозового.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський призначив Владислава Бухарєва головою Служби зовнішньої розвідки.