Група Коломойського отримала контроль над «Українським медіахолдингом»

Група «1+1 медіа» олігарха Ігоря Коломойського управлятиме «Українським медіахолдингом» олігарха-втікача Сергія Курченка, який арештували в межах кримінальної справи. Про це повідомляє пресслужба Нацагентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних і інших злочинів (АРМА).

Тендерний комітет агентства обрав ТОВ «1+1 Інтернет», що входить до групи «1+1 медіа», бо компанія запропонувала найкращі умови управління.

«Зокрема найвищу суму гарантованих щомісячних перерахувань до державного бюджету у розмірі 5 млн грн, а також прогнозовані надходження до держбюджету у сумі майже 8 млн грн щомісяця», — йдеться у повідомленні.

Водночас компанія Коломойського має ще погодити цю угоду в Антимонопольному комітеті — відомство має визначити, чи допустимою буде концентрація активів. Якщо простими словами: чи не отримає «1+1 Інтернет» монопольне становище на ринку, якщо розширить свої можливості завдяки новим медіа в управлінні.

«Український медіахолдинг» раніше з 2013 року належав українському бізнесмену Сергію Курченку. У холдинг входить понад 50 брендів, зокрема українські версії Forbes і Vogue, а також видання "Кореспондент", "Фокус", радіостанції "Авторадіо", Europa Plus та інші.

У 2019 році активи медіахолдингу передали в управління АРМА.