"Хтось вирішив, що я якийсь космонавт": Дубілет запевнив, що планів рахувати населення на окупованих територіях за допомогою супутника наразі немає

Міністр Кабміну Дмитро Дубілет запевняє, що наразі немає планів рахувати населення на окупованих територіях за допомогою супутника. Його неправильно зрозуміли журналісти. Про це він повідомив у Telegram-каналі.

За словами Дубілета, під час інтерв’ю журналіст поставив йому запитання щодо зустрічі з представниками ООН, яка нещодавно відбулася у Києві.

«Я розповів, що ми обговорювали результати нашої оцінки чисельності населення. Потім ми перейшли до теми підрахунку населення на окупованих територіях. Представники ООН розповіли, що у них є досвід такої оцінки на територіях Афганістану та деяких інших гарячих точках через супутник, і що вони можуть допомогти нам безкоштовно з цим проєктом. Вирішили, що треба вивчити, наскільки це можливо», — розповів міністр.

Міністр додав, що після цього інтернетом розійшлася новина з заголовком «Дубілет хоче підрахувати українців через супутник».

«Причому у мережі люди постили лише заголовок, без контексту вище. Частина почала писати, що ми хочемо витратити на це якісь шалені бюджети, частина просто вирішила, що я якийсь космонавт», — додав Дубілет.

Як раніше повідомлялося, міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет запропонував за допомогою супутника порахувати кількість населення в анексованому Криму та на непідконтрольному Україні Донбасі.