Колишні військові високопосадовці при звільненні зі служби отримали мільйони гривень компенсацій - Bihus.Info

Колишні військові високопосадовці, яких звільнили за президентства Володимира Зеленського, отримали при звільненні зі служби мільйони гривень компенсацій.

Про це йдеться в розслідуванні Bihus.Info.

Так, за даними журналістів-розслідувачів, колишній начальник управління держохорони Валерій Галетей отримав як компенсацію за звільнення 804 тисячі гривень (на посаді він заробляв понад 889 тис. гривень на рік).

Ексголова Служби безпеки Василь Грицак отримав 1 мільйон 426 тисяч гривень.

Колишній головнокомандувач Збройних сил України Віктор Муженко отримав при звільненні близько 2 млн гривень.

Колишній міністр оборони в уряді Володимира Гройсмана Степан Полторак отримав при звільненні з військової служби 1 мільйон 925 тисяч гривень. Водночас заробляв на посаді за рік він трохи більше мільйона ста тисяч гривень.

Ексголова Нацполіції і чинний радник нинішнього голови МВС Арсена Авакова Сергій Князєв отримав при звільненні понад 2,3 млн гривень. Заробляв на посаді стільки ж за рік.

Колишній керівник Нацгвардії Юрій Аллеров при звільненні отримав понад 1,8 млн гривень. Та, як зазначають у Bihus.Іnfo, у 2020 році Нацгвардія додала йому ще понад 524 тисячі гривень.

Як раніше повідомлялося, 16 листопада журналісти Bihus.Info оприлюднили розслідування, у якому йшлося про те, що чоловік генеральної прокурорки Ірини Венедіктової Денис Колесник 25 вересня звільнився з посади заступника начальника департаменту кіберполіції та отримав 774 тисячі гривень разової фінансової допомоги. Та вже через 10 днів Колесник поновився на посаді за конкурсом.

Журналісти кажуть, що впродовж періоду звільнення автівка Колесника була припаркована біля департаменту. Крім того, посаду перевели з категорії «середній склад поліції» до «державний службовець».