Компанія з ОАЕ поліпшить супутниковий інтернет на борту літака Зеленського за 32,4 млн гривень

Протягом року компанія Etihad Airways Engineering LLC з Об'єднаних Арабських Еміратів має модернізувати станцію супутникового зв'язку на одному з літаків типу Аirbus 319-115 державного авіаційного підприємства "Україна", яке забезпечує перельоти вищих посадових осіб держави, зокрема президента України Володимира Зеленського, за 32,4 млн гривень.

Про це йдеться в системі електронних торгів ProZorro.

Тендер на модернізацію інтернету проводив Державний науково-дослідний інститут технологій кібербезпеки і захисту інформації Держспецзв'язку. Його оголосили 24 вересня.

16 листопада інститут заявив про намір укласти угоду з переможцем тендера, компанією Etihad Airways Engineering LLC.

За умовами конкурсу, протягом року (за 365 днів) компанія має модернізувати станцію супутникового зв'язку, встановлену на літаку Аirbus 319-115 із заводським номером 3260 і державним та реєстраційним знаками UR-ABA. Це один із літаків державного авіаційного підприємства "Україна", яке забезпечує перельоти вищих посадових осіб держави, зокрема президента.

Модернізована станція Honeywell JetWave забезпечуватиме доступ в інтернет із використанням швидкісних стандартів Inmarsat Аеrо Global Хрrеss Service із максимально можливою швидкістю 50 Мбіт/с. Строк гарантійного обслуговування становить два роки.

Вартість договору - 32,4 млн грн, що на 15% нижче за очікувану вартість закупівлі в розмірі 38,01 млн грн.

Зазначається, що заявки на участь у тендері також подавали українська компанія ПП "БЕЙНЛЕУМІ УКРАЇНА" і французька Eclipse Global Connectivity.