Мінцифри хочуть заборонити комп'ютерні ігри, які пропагують ліквідацію незалежності України

У Міністерстві цифрової трансформації задумалися над створенням механізму заборони відеоігор, які шкодять національним інтересам України.

Про це повідомив заступник міністра відомства Олександр Борняков в Facebook.

За його словами, йдеться про такі ігри як Call of Duty Warzone, в сюжеті якої - умовна війна на Донбасі.

«Можливо і добре, що про події в Україні й їхні наслідки знатимуть у всьому світі, але не виключено, що завтра не з'явиться гра, в якій нам і нашим дітям будуть пропагувати і нав'язувати неприйнятні речі, які ставитимуть під сумнів територіальну цілісність України. А дієвого механізму, який би заборонив її поширення в нашій країні, - немає», - наголосив Борняков.

Він додав, що фільми та серіали, які суперечать національним інтересам, давно не транслюють в Україні, а ось ігри досі не можна заборонити, незважаючи на те, що загальний дохід від них у 2020 році очікується на рівні 160 млрд доларів, що у вісім разів більше світових доходів від усіх форм музики і в півтора рази більше доходів від фільмів.

«Вважаю, що держава повинна мати можливість заборонити відеоігри, які пропагують ліквідацію незалежності України або мають сюжет, пов'язаний із діяльністю держави-агресора, і вона представлена як позитивна», - резюмував заступник міністра.

Як зазначається, ринок відеоігор істотно виріс через поширення коронавірусу. За даними аналітичної компанії Sensor Tower, у лютому, як порівняти з січнем, глобальні завантаження ігор зросли на 39%.