Микола Кулеба звільняється з посади дитячого омбудсмена

Микола Кулеба повідомив, що покидає посаду уповноваженого президента з прав дитини. Однак обіцяє й надалі працювати у цій сфері.

Про це він повідомив у Facebook.

«Дякую всім, хто весь цей час підтримував, з ким спільно працювали. Залишаю посаду, але не залишаю сферу захисту дітей і надалі працюватиму заради них», — написав Кулеба.

Він також подякував президенту Володимиру Зеленському за довіру та висловив сподівання, що захист прав дітей буде пріоритетом державної політики в Україні.

В Офісі президента повідомили, що замість Кулеби на цю посаду глава держави призначив виконавчу директорку громадської організації «Відчуй» Дар'ю Герасимчук.

Як зазначається, у Зеленського вирішили трансформувати інститут уповноважених. Замість звичних уповноважених тепер працюватимуть радники — уповноважені президента. Крім того, напрям державної роботи щодо прав дітей також поширюється на сферу дитячої реабілітації.

Микола Кулеба закінчив Київський інститут народного господарства (1994 рік) та Європейський університет фінансів, інформаційних систем, менеджменту і бізнесу (2008 рік). 

До 2002 року він працював у різних комерційних структурах Києва. А у 2001 році Кулеба заснував благодійну організацію «Відкрите серце», метою якої є реабілітація дітей.

У 2006 році очолив міжнародну благодійну організацію «Служба порятунку дітей». У 2006-2014 роках був начальником Служби у справах дітей Київської міської державної адміністрації. А з 2014 року — дитячим омбудсменом.