МЗС України прокоментувало протести в підтримку Навального

Міністерство закордонних справ України закликало міжнародне співтовариство до більш рішучого задіяння всіх механізмів для припинення насильства російської влади проти свого народу та агресії проти сусідніх країн.

Про це йдеться в коментарі МЗС щодо акцій протесту в РФ.

Відомство засудило насильство проти учасників акцій в Російській Федерації на підтримку опозиціонера Олексія Навального.

«В Україні із занепокоєнням стежать за ситуацією навколо акцій протесту в Російській Федерації, викликаних протиправним затриманням російського опозиційного діяча Олексія Навального. На жаль, російська влада замість того, щоб дослухатись до своїх громадян, які вимагають поваги до прав людини і відновлення верховенства права, продовжує застосовувати утиски проти тих, хто не згоден з репресивною політикою Кремля», - заявили у МЗС.

Наголошується, що Україна рішуче засуджує насильство проти мирних учасників акцій протесту і затримання представників російської опозиції.

«Громадяни Росії заслуговують на уряд, який буде здатним забезпечити рівність перед законом, можливість реалізувати свої права і свободи, а також поважатиме права людини в інших країнах світу та на окупованих Росією територіях», - підкреслили у відомстві.

Також у МЗС закликали міжнародне співтовариство «до більш рішучого задіяння всіх механізмів для припинення насильства російської влади проти свого народу, агресії проти сусідніх країн, а також для протидії порушенням з боку РФ, заснованого на міжнародному праві світового порядку, і правил поведінки цивілізованого світу».

Нагадаємо, 23 січня у багатьох містах Росії пройшли мітинги на підтримку арештованого російського опозиціонера Олексія Навального. Зазначається, що всього на акціях протесту було затримано 3521 мітингарів, зокрема у Москві - 1398 людей.