МЗС України закликає іноземців не брати участь у незаконній приватизації концерну "Масандра"

Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв’язку із запланованою так званою "приватизацією" Державного концерну "Національне виробничо-аграрне об’єднання Масандра", яку намагається провести Россія в окупованому Криму.

Про це заявила пресслужба МЗС.

У відомстві повідомляють, що Російська Федерація вчергове порушує норми міжнародного гуманітарного права, згідно з яким не має допускатися державою-окупантом націоналізація чи подальша "приватизація" майна.

"Будь-яке відчуження майна українського Державного концерну "Масандра" є злочином", - повідомили у відомстві.

Зазначається, що правоохоронними органами України здійснюється кримінальне провадження щодо факту незаконної націоналізації концерну "Масандра" окупаційною владою.

"Закликаємо міжнародне співтовариство не брати участі у так званій "приватизації" та утримуватись від будь-яких форм співпраці із незаконно націоналізованим Російською Федерацією концерном до моменту повернення його в управління Уряду України", - наголосили у МЗС.

Як стало відомо, російська окупаційна влада Криму продає все акції "Масандри" на електронному аукціоні "РосЕлТорг" за стартовою ціною в 5,3 млрд рублів (це приблизно 1,92 млрд гривень).