На Донбасі вербують осіб з російським громадянством для "миротворчих" підрозділів у Нагірий Карабах - розвідка

За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях здійснюється вербування осіб з російським громадянством з метою комплектування так званих "миротворчих" підрозділів для виконання завдань у Нагірному Карабасі.

Про це повідомляє пресслужба Міноборони.

Зазначається, що російсько-окупаційні адміністрації за розпорядженням російських кураторів продовжують заходи з прискорення процесу примусової паспортизації населення на тимчасово окупованій території Донбасу.

Наявність російського паспорту є обов’язковою умовою проходження військової служби у з’єднаннях і частинах першого та другого армійських корпусів російсько-окупаційних військ, зокрема, у "миротворчі" війська Росії для виконання завдань у Нагірному Карабасі.

Процес оформлення військовослужбовцями паспортів громадян РФ тримається російським командуванням на особливому контролі.

Також окупантами розглядається питання щодо запровадження обмежень громадянських прав для людей, які мають паспорт громадянина України, з наданням статусу "іноземного громадянина". Таких громадян хочуть позбавити "виборчого права", можливості укладати цивільно-правові угоди, які потребують нотаріального посвідчення.