На отримання «карантинних» 8000 грн подали заявки уже близько 100 тисяч людей

19 квітня на порталі державних послуг «Дія» розпочалася реєстрація заявок для фізичних осіб-підприємців (ФОПів) і найманих працівників, які були змушені припинити свою діяльність у зв’язку з посиленням карантинних обмежень через поширення коронавірусу, на отримання державної допомоги у розмірі 8 тисяч гривень. На сьогодні вже близько 100 тисяч осіб подали відповідні заявки.

Про це повідомили у пресслужбі Офісу президента.

Президент Володимир Зеленський закликав громадян активніше реєструвати звернення на порталі задля того, щоб уже цього місяця отримати фінансову допомогу від держави.

Крім гарантованої державою допомоги, ФОПи та наймані працівники зможуть додатково одержати виплати з місцевих бюджетів, якщо орган місцевого самоврядування ухвалить відповідне рішення.

«Малий і середній бізнес – одна з головних складових нашої економіки. Він створює близько 7 мільйонів робочих місць. Не можна допустити, щоб ці люди втратили роботу через коронакризу. Щоб закрили свій бізнес через неможливість прогодувати сім’ю. У важкі часи держава повинна підставити плече громадянам. Подавши заявку через «Дію», люди зможуть отримати по 8 тисяч гривень прямої грошової допомоги з держбюджету. Також закликаю місцеву владу не стояти осторонь і допомогти своїм підприємцям із місцевих бюджетів. Адже йдеться про робочі місця саме у ваших громадах», – зазначив Зеленський.

Нагадаємо, 19 квітня ФОПи та наймані працівники, які перестали працювати через те, що їхній регіон опинився у «червоній» зоні, можуть подавати заявки на отримання одноразової допомоги від держави в розмірі 8 тисяч гривень.