НАБУ повідомило трьом експосадовцям «ПриватБанку» про підозру у розтраті понад 136 млн грн

Національне антикорупційне бюро повідомило про підозру трьом колишнім посадовцям «ПриватБанку» у розтраті понад 136,89 млн гривень.

Про це повідомили у пресслужбі НАБУ.

Серед підозрюваних:

  • колишній голова правління «ПриватБанку»;
  • колишній перший заступник голови правління «ПриватБанку»;
  • колишня керівниця одного з підрозділів «ПриватБанку», яка одночасно обіймала посаду першої заступниці голови правління у пов'язаній страховій компанії.

Їх підозрюють у тому, що у грудні 2016 року за день до визнання «ПриватБанку» неплатоспроможним вони на підставі неправдивих документів виплатили коштом банку на суму в понад 136,89 млн грн на користь страхової компанії, пов'язаної з кінцевими бенефіціарами «ПриватБанку».

Підозру колишнім посадовцям підписала генеральна прокурорка Ірина Венедіктова.

У НАБУ прізвища фігурантів не називають. Однак, як пише журналіст Олег Новіков, підозру поштою направили Олександру Дубілету, який був головою правління «ПриватБанку».

Серед фігурантів також ексзаступник глави правління Володимир Яценко, якого напередодні, 22 лютого, затримали у «Борисполі».

Так, Дубілету повідомили про підозру за ч. 5 ст. 191, ч. 1 та ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу. За це загрожує позбавлення волі від 2 до 5 років із позбавленням права обіймати певні посади до трьох років, штраф від 4 250 до 12 750 грн (стаття 366). А також від 7 до 12 років в’язниці з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до 3 років із конфіскацією майна (стаття 191).

Колишній керівниці одного з підрозділів «ПриватБанку» повідомили про підозру за тими ж статтями, що й Дубілету, Яценку — лише за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу.