Нацгвардійці збили російський Су-25 на Донеччині

Військові 31 бригади Національної гвардії України збили російський штурмовий літак Су-25 у Донецькій області.

Про це повідомили у Нацгвардії.

Як зазначається, влучний постріл у російський літак завдали ще 23 червня. А втім, до статистики знищеної російської зброї він увійшов лише 28-го.

У російський Су-25, відомий також під назвою «Грач», поцілив зведений розрахунок переносного зенітно-ракетного комплексу (ПЗРК) «Ігла» 31 бригади Нацгвардії.

Як зазначається, подія відбулася поблизу населеного пункту Урожайне. Гвардійці висунулись на оборонні рубежі, які тримають із початку повномасштабного вторгнення. Там помітили ворожий Су-25, що здійснював бойовий виліт.

«Факт збиття ще одного штурмового літака окупанта зменшує можливості противника завдавати шкоди нашим військам та цивільному населенню, підвищує моральний дух наших захисників і дає чіткий сигнал окупанту: “Будемо вас бити на землі та в небі”», — зазначили в Центральному територіальному Управлінні Нацгвардії.

Зазначимо, станом на 28 червня Генштаб ЗСУ прозвітував про 360 знищених російських літаків за час великої війни. Також Сили оборони знищили 326 гелікоптерів, 11 509 БпЛА оперативно-тактичного рівня, 2329 крилатих ракет та іншу техніку.