Нацполіція викрила схему незаконного ввезення в Україну залізничних вагонів із Росії

Під час досудового розслідування слідчі Національної поліції України викрили схему ввезення на митну територію України у режимі імпорту понад 600 залізничних вагонів з Росії.

Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

Так, правоохоронці встановили, що один із суб’єктів господарської діяльності з Росії завіз на митну територію України понад 600 залізничних вагонів, які у подальшому були взяті на облік за підробленими документами щодо їх походження.

Крім того, строк експлуатації частини вагонів закінчився у 2020 році.

Правоохоронці зазначили, що такі дії зловмисників суперечать вимогам постанови уряду, яка передбачає пряму заборону ввезення з Росії на митну територію України залізничних вагонів.

Зазначається, що сьогодні, 8 квітня, на території міста Києва та Київської області проведено ряд обшуків, під час яких вилучено документацію щодо придбання залізничних вагонів у юридичних та фізичних осіб РФ та ввезення їх на митну територію України.

Очільниця тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з питань оцінки стану «Укрзалізниці» Юлія Гришина повідомила у Telegram-каналі, що обшуки, зокрема, проводили й у головному офісі «Укрзалізниці».

Досудове розслідування проводиться  за ч. 2 ст. 364 та ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України. За фактами зловживання службовим становищем і службового підроблення фігурантам загрожує позбавленням волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, зі штрафом від 500 до 1 000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.