Невідомий чоловік кинув коктейль Молотова у будинок заступника керівника ОП - Нацполіція

Сьогодні, 22 жовтня, близько 4 години ранку в Дарницькому районі Києва оперативники Національної поліції та Служби безпеки затримали чоловіка, який кинув пляшку з легкозаймистою сумішшю у двір будинка заступника голови Офісу президента України, відповідального за напрямок європейської інтеграції, Ігоря Жовкви.

Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

Встановлено, що зловмисник – 25-річний чоловік без постійного місця роботи та проживання. Родом із селища Косарі, Кам'янського району Черкаської області.

Він розповів, що на одному з сайтів оголошень про роботу знайшов повідомлення про замовлення на підпал будинку невідомої йому особи.

З його слів, адресу потерпілого та вказівки від замовника  він отримував через месенджер «Telegram». Обіцяли заплатили 4 тисячі доларів після того, як інформація про напад на будинок посадовця з’явиться у ЗМІ. Мотиви замовника йому не відомі. 

Наразі кіберполіція та інші оперативні служби працюють над встановленням особи замовника злочину. Зловмисник затриманий.

Справу відкрили за ч. 2 ст. 194  Кримінального кодексу України (умисне знищення або пошкодження майна шляхом підпалу). Санкція передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 10 років. Правоохоронці готуються до оголошення підозри затриманому.

Згодом в Офісі президента підтвердили, що коктейль молотова кинули у будинок Ігоря Жовкви. Він вже надав свідчення слідчим і перебуває на робочому місці.

«За його (Жовкви, - ред.) словами, така спроба залякати його або Офіс президента є беззмістовною, жалюгідною, і подібний прояв ненависті є неприпустимим у цивілізованій країні», — сказав речник президента Володимира Зеленського Сергій Никифоров.