Нове трудове законодавство позбавить людину субсидії, якщо вона працювала неофіційно

Змінами до трудового законодавства, які планує ухвалити Верховна Рада, передбачено, що у разі, якщо суд доведе, що людина працювала неофіційно і отримувала субсидію, то право на таку субсидію у цієї людини заберуть. Про це повідомив у Facebook міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тимофій Милованов, відреагувавши на критику нового законопроєкту про працю.

«Законопроєкт каже, що якщо судом доведено, що людина працювала без офіційного оформлення трудових відносин, то є наслідки. Які саме? Людина втрачає право на субсидію. Чому? Тому що сьогодні багато людей працюють неофіційно і не показують свій справжній високий дохід, щоб додатково отримати субсидію», — повідомив Милованов.

Він зазначив, що практика, коли людина, яка працює неофіційно та отримує субсидію, є несправедливою, адже отримувати допомогу від держави на оплату комунальних послуг мають лише малозабезпечені громадяни.

«Це несправедливо. Бо субсидії платимо ми всі з вами, через податки. І субсидії мають отримувати ті хто є матеріально незахищеними», — додав міністр.