Очільника державної зернової корпорації, якого підозрюють у розкраданні держкоштів, затримали під час спроби втечі з України

Національна поліція затримала в аеропорту «Жуляни» керівника «Державної продовольчо-зернової корпорації» під час спроби втечі з України. Напередодні правоохоронці викрили посадовців ДПЗКУ на розтраті майна на суму понад 57 мільйонів доларів.

Про затримання повідомили у Нацполіції.

Там наголошують, що в такий спосіб керівник держпідприємства намагався уникнути відповідальності. Разом із ним затримали і його спільника. 

Слідство раніше вже повідомило про підозру керівникові корпорації та власникові кількох товариств за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці готуються клопотати до суду про обрання обидвом підозрюваним запобіжних заходів.

Нагадаємо, напередодні у Нацполіції заявили, що «Державна продовольчо-зернова корпорація України» (ДПЗКУ) зазнала збитків на суму понад 57 мільйонів доларів унаслідок розтрати майна та змови працівників компанії з «іншими особами». За даними правоохоронців, посадовці ДПЗКУ закуповували зерно у фіктивних підприємств за кредитні кошти й продавали його за кордон за ціною, значно нижчою від ринкової.