Підготовче засідання за позовом Зеленського у справі Федини і Звіробій завершилось відводом судді

У Галицькому суді міста Львова під час першого підготовчого засідання за позовом президента Володимира Зеленського у справі нардепки від «Європейської солідарності» Софії Федини та волонтерки і учасниці АТО Марусі Звіробій (Біленької Олени, - ред.) захист обвинувачених заявив про відвід судді Ірині Волоско.

Про це повідомив народний депутат від "Європейської солідарності" Олег Синютка в Telegram-каналі.

"Переслідування продовжуються! Схоже, для президента ворог - не Росія, а патріоти!" - зазначив політик.

За його словами людей всередину зали суду не впустили та не відбулось жодної трансляції засідання.

"Більше того, президента навіть не повідомили, де й коли відбуватиметься судове засідання. Тож у зв'язку з недоліками автоматичного розподілу суддів та недопущенням засобів масової інформації, було заявлено відвід головуючій судді Ірині Волоско", - наголосив Синютка.

10 листопада у Галицькому суді суддею Юрків буде розглянуто клопотання про відводи обвинувачених і якщо їх задовольнять, то через автоматизовану систему буде призначений новий головуючий суддя у справі, а у разі незадоволення клопотання справа повернеться до судді Ірини Волоско.

Крім того, на підтримку Софії Федини та Марусі Звіробій біля будівлі Галицького суду відбулася акція, в якій взяли участь місцеві політики та активісти.

Обвинувачені Федина та Звіробій заявили, що вимагатимуть присутності потерпілого у судових засіданнях. 

За неофіційною інформацією Радіо Свобода, у суд надійшов лист від потерпілого, президента Володимира Зеленського, що він не зможе брати участі у засіданні через щільний графік роботи. Обвинувачена сторона була попереджена, що підготовче засідання буде перенесене.