Північно-Кримський канал переходить у підпорядкування Мінагрополітики

Північно-Кримський канал переходить у підпорядкування Міністерства аграрної політики та продовольства України і використовуватиметься лише для зрошення і забезпечення водою аграріїв Херсонщини. 

Про це розповів міністр агрополітики та продовольства Роман Лещенко, повідомляє пресслужба відомства.

«Північно-Кримський канал, який до 2014 року забезпечував Автономну Республіку Крим прісною водою, наразі використовується лише для зрошення і забезпечення водою аграріїв Херсонщини. Що стосується Криму, то наголошу, що відновлення водопостачання до Криму не буде і подібних переговорів із представниками Російської Федерації не велося ні зі сторони Мінагрополітики, ані Міндовкілля», - зазначив міністр.

Лещенко зауважив, щоз боку Росії здійснюється інформаційне нагнітання навколо теми поновлення водопостачання в окупований Крим. 

«Зокрема, у ЗМІ поширюється неправдива інформація, що Держводагентство переходить під порядкування Держрибагентству. І, мовляв, останні ведуть активні переговори із Російської Федерацією щодо постачання прісної води в Крим», - повідомив він.

Міністр агрополітики заявив, що будь-які інші трактування причин зміни форми управління Північно-Кримського каналу є безпідставними.