Полковника СБУ, який нібито готував вбивство свого колеги, взяли під варту без права внесення застави

Шевченківський районний суд Києва обрав запобіжний захід чинному працівнику Служби безпеки України, полковнику Андрію Расюку, який нібито готував вбивство свого колеги, у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Зокрема затриманому оголосили про підозру за ч. 1 ст. 14 (готування до злочину), ч. 2 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб за попередньою змовою) та ст. 348 (посягання на життя працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Максимальні санкції цих статей передбачають позбавлення волі до 15 років або довічно.

За даними правоохоронців, підозрюваний співробітник Штабу антитерористичного центру при СБУ планував вбивство іншого співробітника СБУ не сам.

Слідчі встановили, що план умисного вбивства розробляли кілька людей, а організатор підшукав виконавця та запропонував за вчинення злочину 50 тисяч доларів.

За словами начальника слідчого управління ГСУ СБУ Анатолія Буліча, затримання здійснили «саме в той момент, коли було достатньо доказів планування злочину». Наразі досудове розслідування триває.

Водночас Буліч заявив, що ця кримінальна справа «попри різні інтерпретації у ЗМІ, не є якимись "розбірками" між співробітниками СБУ, як це намагаються подати окремі зацікавлені особи, а є безпосереднім запобіганням вчинення особливо тяжкого злочину».

Він також заявив, що будь-які чутки про те, що нібито хтось утік у наручниках із місця затримання, не є правдивими.

Нагадаємо, головний редактор «Цензор.Нет» Юрій Бутусов повідомив із посиланням на джерела, що полковник спецпідрозділу СБУ «Альфа» Андрій Расюк затриманий за підозрою в підготовці вбивства начальника Головного управління внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова на замовлення колишнього заступника глави СБУ Дмитра Нескоромного.