Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і «Мавіків»

П'ятий президент України Петро Порошенко везе на фронт чергові 2 тисячі дронів. Зокрема, це традиційні денні FPV‑дрони, які оснащені платами ініціації, а також перша партія FPV-дронів з тепловізійною камерою, які можуть працювати і вночі. На додачу до них для аеророзвідки бригади ЗСУ отримають і дефіцитні «Мавіки» – денні та нічні.

Про це він повідомив у Facebook.

Вартість цієї партії техніки – 40 859 854 грн, або понад мільйон доларів.

«З 24 лютого 2022 року, за ці більш як два роки ви чули багато разів слово «скарб». «Скарби» змінювалися. Спочатку це були шини, броніки, шоломи. Зараз це – перші «теплові» дрони, які нам вдалося вичавити, витягти. Оце – теплові FPV, а оце – теплові Мавіки. Це дасть можливість нашим воїнам вночі бити ворога. На жаль, їх дуже мало. Але з кожним тижнем поставки будуть нарощуватися», – сказав Порошенко.

«А тут, навколо мене, 2 тисячі FPV-дронів, які йдуть вже з платою ініціації, мають найкращі якісні показники. Їх дуже люблять наші воїни – і дуже не люблять наші вороги», – зауважив п’ятий президент.

«Зараз тут лише за цей тиждень – більше 1% від загальної кількості FPV, які були поставлені на фронт за 7 місяців державою. У нас від грошей до передачі військовим проходить 6-8 днів. Я не розумію, чому наші воїни мають чекати 6-8 місяців. Ми показуємо, як це робити краще», – підкреслив Порошенко.

Раніше Петро Порошенко повідомив, що для потреб ЗСУ вже передав 15 900 FPV-дронів, що складає 10% від кількості дронів, які передала у війська держава.