Порошенко везе на Харківщину окопний РЕБ і сотні FPV-дронів

Ще одну програму системного забезпечення бригад ЗСУ на передовій започаткував п'ятий президент України Петро Порошенко з волонтерами ГО «Справа Громад». Це – окопний РЕБ «ШАТРО 50-1М», який на додачу до потужних комплексів «Ай-Петрі» та індивідуальних детекторів дронів «Цукорок» допоможе берегти життя наших воїнів, зокрема, на Харківщині та Донеччині.

Про це Порошенко повідомив у Facebook.

«Ми починаємо нову програму — окопний РЕБ, який захищає військових просто на нулі. Безпосередньо командні пункти, окопи, відділення. На додачу до нашої супер успішної розробки кіберзахисту «Ай-Петрі СВ» та детекторів дронів «Цукорок». Ми оплатили 48 штук, перші вже надійшли», – показав п'ятий президент дефіцитні пристрої.

Поповнять бригадам на гарячих ділянках фронту і запаси FPV-дронів – 800 смертоносних для ворога пташок вже готові до польоту.

Загальна вартість цієї «посилочки на фронт» – майже 29 млн грн.

«Настали дуже важкі часи. Підвищуються тарифи, зростає вартість життя, перебої з електроенергією. Усе важче волонтерам збирати гроші на допомогу армії. Але ми продовжуємо працювати над нашими програмами для війська. Програма FPV — вже майже 20 000 переданих дронів за півроку. Це в межах 10% від того, що змогла зробити вся українська влада порівняно з одним нашим Фондом. Сьогодні чергова партія — ще 800 FPV-дронів солдатам», – зазначив Порошенко.

Військові будівельники отримають чергову партію екскаваторів для швидшого зведення укріплень.

«Програма екскаваторів для фортифікацій — ми викупаємо для ЗСУ всю доступну на ринку техніку, аби ефективніше будувати лінії оборони. Сьогодні знову вантажимо екскаватори TDC для бійців», – розповів політик.

За його словами, артилеристам везуть перевірені за два роки повномасштабного вторгнення вантажівки DAF.

«З 2022 року передали вже майже 500 машин різних комплектацій, сьогодні веземо ще три, зокрема наш DAF з маніпулятором для артилеристів», – сказав п’ятий президент.

«Звісно, дуже хотілося б, щоб ця червона кнопка підірвала кремль. Але те, що вона включає РЕБ, який захищає наших бійців на передку — це вже чудовий результат», – резюмував Порошенко.