Посуха в Криму: окупаційна влада обмежує подачу води на півдні півострова

Окупаційна влада анексованого Криму анонсувала обмеження подачі води у низці населених пунктів на південному березі півострова — через необхідність економити воду. Про це повідомляє «Крим.Реалії» з посиланням на главу адміністрації Алушти Галину Огнєву.

За її словами, з 23 вересня обмеження діятимуть в Алушті, Партеніті та Малому Маяку.

«А саме: в нічний час із 23:00 до 05:00 у системі водопроводу буде знижено тиск. Вода, буде, але йтиме вона під низьким тиском. Це тимчасовий захід, але він допоможе заощадити й не допустити ситуації повної відсутності води», — сказала Огнєва.

Вона наголосила, що в Ізобільненському водосховищі залишився «невеликий обсяг, якого вистачить тільки до грудня».

Чиновниця закликала жителів поставитися з розумінням до цієї ситуації і закликала не набирати воду на ніч у великі резервуари.

«Зниження тиску - це гарантія того, що навіть без опадів вода буде в кранах будинків і квартир до квітня наступного року. Підійдіть до цієї ситуації з відповідальністю і розумінням. Дуже прошу не набирайте на ніч ванни й інші великі місткості - вода вранці, вдень і ввечері буде! І, найголовніше, в будь-який час доби економте важливий для всіх нас природний ресурс!» – додала Огнєва.

Загалом в анексованому Криму продовжують скорочуватися запаси води у сховищах, заявив на засіданні оперативного штабу глава підприємства «Вода Криму» Володимир Баженов.

Як повідомлялося раніше, з 7 вересня у Сімферополі, Бахчисараї та Сімферопольському районі через посуху й обміління водоймищ розпочався третій, найжорсткіший етап обмежень подачі води. Окупаційна влада вже заявляла, що готується до найжорсткішого сценарію з водою і не виключає оголошення надзвичайного стану.