Повітряні сили вночі збили над Україною 11 «Шахедів»

У ніч проти 4 липня українська протиповітряна оборона знищила 21 із 22 ударних дронів типу Shahed, які росіяни запустили по Україні.

Про це повідомив у Telegram-каналі командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук.

Усі безпілотники запускали з території Курської області у рф.

Збиття безпілотників фіксували в межах Київської, Чернігівської, Житомирської, Сумської, Дніпропетровської та Полтавської областей.

У Київській міській військовій адміністрації розповідали, що жоден із дронів не долетів до столиці — їх усі знищили на підступах.

Тим часом на Чернігівщині російський дрон влучив в один з обʼєктів області, повідомив голова ОДА В’ячеслав Чаус. Через це без електропостачання залишилися 5963 споживачі.

На Дніпропетровщині сили ППО вночі знищили 2 «Шахеди». Ворог бив по Нікопольщині, де поранена 68-річна жінка та пошкоджена інфраструктура.

Крім того, постраждала людина є і в Житомирській області, де, за даними голови ОДА Віталія Бунечка, ППО збила 3 російські дрони. Через падіння уламків виникла пожежа в одному з приватних будинків, яку оперативно ліквідували рятувальники. Унаслідок пожежі постраждала жінка, яку шпиталізували, у лікарні їй надають допомогу.