російські окупанти завдали масованого ракетного обстрілу по Україні: є жертви

Уранці 8 липня в кількох областях України та столиці Києві пролунали вибухи. Повітряні сили попередили про пуски російських ракет.

Про це повідомила пресслужба Повітряних сил ЗСУ.

Спершу повідомляли про загрозу застосування балістичного озброєння з півдня. Згодом ракети фіксували на Кіровоградщині, Черкащині, Чернігівщині, Житомирщині, Сумщині та в інших областях.

Оновлено о 14:52. Повітряні сили ЗСУ повідомили, що українська протиповітряна оборона збила 30 з 38 російських ракет. Йдеться про крилаті й балістичні ракети, а також «Кинджали». Пошкоджені 50 об’єктів, серед них житлові будинки, інфраструктура та дитяча лікарня.

Станом на 16:30 відомо, що загалом загинуло близько 34 людей, щонайменше 125 — поранені. Дані постійно оновлюються, оскільки розбір завалів триває.

Київ

Міський голова Києва Віталій Кличко повідомив про роботу ППО в передмісті Києва. Пізніше в самій столиці пролунали вибухи.

У міській військовій адміністрації розповіли про падіння уламків в Солом’янському, Дніпровському, Дарницькому, Деснянському, Шевченківському та Голосіївському районах.

Попередні дані такі:

  • у Солом’янському районі — пошкоджено 2 поверхи багатоповерхівки, руйнування на площі, 7 людей загинули;
  • у Голосіївському — пошкоджено гаражі, горять автомобілі;
  • у Дніпровському — палають уламки в житловій забудові;
  • у Дарницькому — пошкоджено приватний будинок, одна жінка зазнала поранення;
  • у Деснянському — займання будинку;
  • у Шевченківському — пошкоджена дитяча лікарня «Охматдит», є значні руйнування; в багатоповерхівці на Сирці зруйнований під'їзд будинку — з-під завалів чути крики людей.

Близько 13:00 у Києві знову було чутно вибухи. Унаслідок повторного удару по Києву постраждав медцентр у Дніпровському районі. Є загиблі та поранені.

Дніпропетровська область

Вибухи було чутно у містах Кривий Ріг, Кам'янське, а також в обласному центрі — місті Дніпро.

У Кривому Розі, за попередніми даними, загинули 10 людей, 47 людей поранено, щонайменше 9 — у тяжкому стані. Серед загиблих — 6 жінок, 4 чоловіків.

Як зазначив, голова Ради оборони міста Олександр Вілкул, війська рф влучили по адміністративній будівлі промислового підприємства. Триває ліквідація наслідків.

Доповнено о 12:59. У Дніпрі росіяни пошкодили багатоповерхівку, підприємство та СТО, повідомили в ОДА. Відомо про одного загиблого та 12 постраждалих (одна людина у важкому стані).

Донецька область

У Покровську загинули щонайменше 3 людини унаслідок ранкового ракетного удару. Є інформація про влучання у підприємство — саме на його території загинули троє чоловіків.

Під вогнем опинилися й інші громади Донеччини — інформація про постраждалих та пошкодження звідти не надходила. За даними уряду, під атакою були Краматорськ та Слов'янськ.