СБУ прийшла з обшуком до офісу телеканалу «1+1» через прослушку Гончарука

Служба безпеки прийшла з обшуками до редакції програми «Секретні матеріали» телеканалу «1+1» у справі про прослуховування прем'єра Олексія Гончарука. Трансляцію з місця події вів журналіст «1+1» Володимир Тимофійчук, передає Громадське.

Обшуки відбуваються за адресою вулиця Куренівська, 18.

Так, дозвіл на обшук дав Шевченківський суд Києва, у межах розслідування кримінальної справи за частиною 3 статті 359 (Незаконне використання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації) Кримінального кодексу.

Журналіст у стрімі сказав, що йдеться про справу щодо прослуховування Гончарука.

Слідчий Головного слідчого управління СБУ заявив, що пропонує журналісту Євгену Куксіну, який фігурує у справі, добровільно видати технічні засоби, які використовуються для негласного отримання інформації. Куксін сказав, що йому видавати немає чого.

Крім Куксіна СБУ прийшла з обшуком до редактора Денис Данька та колишнього працівника каналу Олександра Нізовцева.

До офісу телеканалу приїхав депутат від «Опозиційної платформи — за життя» Нестор Шуфрич, який є головою комітету Ради зі свободи слова. Він заявив, що скликає на 6 лютого позачергового засідання комітету, початок о 14:00.

У Службі безпеки України заявили, що обшуки в офісі телеканалу «1+1» не пов’язані з його діяльністю, а пов’язані з конкретними особами.