СБУ відкрила справу про підпільну вакцинацію проти COVID-19 в Україні

Служба безпеки почала розслідування щодо ввезення в Україну, зберігання та застосування отруйних або сильнодіючих лікарських засобів під виглядом вакцини від COVID-19 фарм компанії Pfizer.

Таку інформацію "Суспільному" підтвердили у пресслужбі СБУ.

"Станом на зараз відомо, що група осіб, за попередньою змовою, в порушення встановлених правил, придбали, перевозили, зберігали та відпускають отруйні чи сильнодіючі лікарські засоби під виглядом вакцини від вірусу COVID-19 виробництва компанії Pfizer", - повідомили у відомстві.

Так, правоохоронці перевіряють обставини застосування цих засобів, а також вакцинації деяких громадян як в медичних закладах, так і за їх межами.

Відомості за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст. 321 Кримінального Кодексу України, внесено в Єдиний реєстр досудового розслідування 06 січня 2021 року.

Нагадаємо, 6 січня прем'єр-міністр Денис Шмигаль у доручив Міністерству охорони здоров'я та Міністерству внутрішніх справ перевірити оприлюднену в ЗМІ інформацію щодо можливої підпільної вакцинації від коронавірусу українських високопосадовців препаратами невідомого походження.

Згодом президент Володимир Зеленський доручив Службі безпеки України та правоохоронцям перевірити інформацію про нібито ввезення в Україну контрабандою вакцини від COVID-19.